De groeten uit juli...

Bijgewerkt op: 30 jul. 2018

Het is weer zo’n maand.

Het gerinkel van koeienbellen gaat weer los in de Wognumse polder, wat helaas ook gepaard gaat met het gieren van het land. Voor de randstadders onder jullie en plat gezegd: “dan spuiten de boeren kak over het land.” Planten schijnen dat heerlijk te vinden, de mannen hier niet.

Gatverdamme! Kakverhaal.


Moven, wegwezen dan maar. Gelukkig kunnen ze te pas en te onpas op pad voor de toeristische campage van Laag Holland. Dat is ongeveer het hele gebied tussen Amsterdam en Hoorn.

Voor wie een dagje weg wil. Bel die mannen. Overal geweest. Kennen alle verhalen.

Van molens (of molons, zoals Eman zou zeggen. Heeft die jongen een taalprobleem ofzo?) tot ribvaren. Anything.

Kibbeling. Kunnen ze je ook alles over vertellen. De regio Laag Holland heeft bestaansrecht door de kibbeling. Ze kunnen de naam wel veranderen naar WIM VIS, want ik heb er al weken geen tompouce meer in zien gaan. Vreemdgangers. Maar goed. Kibbeling dus. Van kraam langs de weg tot visboer tot restaurant. Als ze gekwalificeert zouden zijn om een erkende kibbelingprijs uit te reiken, dan ging deze naar…. ratatataaa…… tromgeroffel…… Smit Bokkum uit Volendam. Smit Bokkum van harte gefeliciteerd. Ik heb mij laten vertellen dat de mannen het erg leuk zouden vinden om een keer zelf op kibbeling te vissen. Ze zijn sowieso erg benieuwd hoe zo’n klein hoekig visje zonder ogen zich door het water baant.

Andere zaken. DekaMarkt. Mooie klus. De mannen moeten voor openingstijd aanwezig zijn in Apeldoorn. Ik zeg één woord. Espresso. Dan gaan ze wel hoor. Zelfs om 05.00 uur. Ooit een hele dag in een supermarkt geweest. Zij wel. Krijgt er ééntje onderweg naar huis een appje. Of hij nog wat boodschappen kan halen. Geniaal.

Lekker druk weekje. Maar. Het is weekend. Verdiende gele rakker. BBQ aan. Heerlijk. Telefoon. Spoedklus. Zondagochtend vroeg. Spoorweg museum Utrecht. Bier aan de kant. Brandblusser over de BBQ en naar bed.


Espresso.


Harmen, check. Stephan, check. Eman, check. Staan ze weer.

En dan nog even een belletje voor de droneontheffing. Na drie maanden zijn ze er toevallig net mee bezig op het moment van bellen. 5 min. later is het een feit. Ik ben 3 piloten rijker.

De drone kan nog geen bierdop optillen, maar de beelden zijn als een koud pilsje op vrijdag middag.

Leuk. Hij heeft nog geen naam. Interessant. Mag jij bedenken. 4 tompoucen voor de leukste inzending. Kan je gewoon in de reactie hieronder zetten trouwens.


Voor de kleine online nieuwerwetse ansichtkaarten die ik aan de moeders van de mannen stuur check je even: www.instagram.com/thompush/


Met zoete groet,

THOM PUSH

Een selfie tijdens de productie voor Laag Holland in Schermerhorn.
De groeten uit Schermerhorn

117 weergaven2 opmerkingen